IMEI kayıt sorunu şikayetleri bir haftada 93 kat arttı

13 Temmuz 2023 22:24

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yurt dışından yolcuların beraberinde getirdikleri telefonlarda IMEI kayıt ücretinin 20 bin liraya çıkarılacağı geçtiğimiz günlerde duyuruldu. 6 bin 91 liradan kayıtlarını yaptırmak isteyen telefon sahipleri, sınır kapılarında ve ödemelerde yoğunluk yaşadı. Kullanıcıların bir bölümü ücretlerini ödemelerine rağmen “IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır” hatası aldıklarını belirtti. Bu durum Şikayetvar verilerine de yansıdı.

Platform tarafından yapılan açıklamaya göre, konuyla ilgili özerk kamu kurumunda şikayetler bir önceki haftayla kıyaslığında 93 kat arttı. GSM operatörlerinde bu artış yüzde 51, cep telefonu markalarında ise yüzde 23 olarak kaydedildi. Kullanıcıların dile getirdiği sorunun yüzde 35’i platform üzerinden giderildi.

Hibya Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli