DOLAR 32,5930 -0.62%
ALTIN 2.433,13-0,48
BITCOIN 2113545-1,57%
20°

Sanatın ve sanatçının dostu olan Endless Art Hotel Ödül Aldı…

11 Haziran 2024 12:54

Hüseyin Zorkun / press haber ajansı /
İstanbul’un kalbi Taksim’de faaliyet gösteren Endless Art Taksim Hotel başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Her daim sanatın ve sanatçının yanında olan ve Endless Art Taksim Hotel, önemli bir ödülün sahibi oldu.
Prestige Uluslararası İlişkileri Geliştirme Platformu tarafından 18. kez düzenlenen ve bilime, sanata, eğitime ve topluma değer katan kişi ve kurumların ödüllendirildiği “Yaşama Değer Katanlar” Ödül Töreni’nde; Endless Art Taksim Hotel, İş ve Sanat Dünyası ile birlikte ödüllendirilmeye layık görülerek “Hassas Ekonomi Ödülü” dalında ödül aldı.
Prestige Uluslararası İlişkileri Geliştirme Platformu, Hassas Ekonomi Ödüllerini son 3 yıldır veriyor ve felsefesi olan, edebiyat, sanat ile iç içe olarak üreten bir ekonomi modelini hayata geçiren kurumları değerlendirmeye alıyor.
Platform yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; Endless Art Taksim Hotel ‘in
yaptığı başarılı çalışmalar ile jüri üyelerinden tiyatro oyuncusu Betül Arım, Şair Mustafa Köz ve belgeselci Sevinç Yeşiltaş’ın önerisi ile diğer Jüri Üyelerine sunulduğu ve oy çokluğu ile ‘bu yılki “Hassas Ekonomi Ödülü” kategorisinde isminin öne çıktığı, İş SANAT ile birlikte ödüle lâyık görüldüğü belirtildi.

Platformun Yürütme Kurulu’nda; Esra Alkan, Hamdi Doğan, Mehmet Gözcü ve Yılmaz Gözcü gibi önemli isimler yer aldı.
Hassas Ekonomi alanında ekonominin salt bireyin özel kazanımı olmadığını, kültürel- toplumsal değerlerin korunması, gelişmesi, görünmesi amacıyla da kullanılması gereken bir birikim olduğunun vurgulandığı ve kültür-sanat tasarımları, atölyeleriyle ekonomi alanları dışında da kamusal çalışmalar yaptığı için ödülün Endless Art Hotel’e verilmesi uygun görüldü…
Platform yetkilieri tarafından; “Arzumuz, bu güzel çalısmanın diğer otellere ve iş hanlarına da örnek teşkil etmesidir. Ülkemizde tiyatrocuların salon problemi had safhadayken, sanatçılara alan açmak, iş birliği yapmak, yıl boyu edebiyat-sanat etkinliklerini destekliyor olmak çok değerli… Toplumun kültürel sermayesinin artmasına sürekli katkı sağlayan EndlessART, adıyla da diğer otellerden ayrılmaktadır” şeklinde açıklama yapıldı…
Ödülü, Endless Art Taksim Yönetim Kurulu Başkanı Metin Enderer ve Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Enderer birlikte aldı.
Metin Enderer, yaptığı konuşmada bu önemli ödüle layık görülmenin büyük gururunu yaşadıklarını ifade ederek; “Bizi bu ödüle layık gören değerli jüri heyetine, Prestige Başkanı Mehmet Gözcü’ye, hassas ekonomi değerlendirmeleriyle ödüle öneren yazar Esra Alkan ve kıymetli sanatçımız Betül Arım’a, Şair Mustafa Köz’e, belgeselci Sevinç Yeşiltaş’a, ödülü bize takdim eden SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’e ve bir hayal olarak başladığımız bu yolculukta her zaman birlikte olduğumuz aileme teşekkür ederim. Endless Art Taksim ailesi olarak önümüzdeki yıllarda da sanata, sanatçıya ve tüm sanat emekçilerine her geçen gün daha fazla katkı sağlamaya ve destek vermeye devam edeceğimizi beyan ediyoruz” dedi.