DOLAR 34,8756 0.07%
EURO 36,7512 0.05%
ALTIN 3.025,940,37
BITCOIN 3354970-1,79%
Hatay

KAPALI

06:39

İMSAK'A KALAN SÜRE

104 okunma

KARANTİNA BÖLGESİNDEKİ HAYVANLARDAN UZAK DURULMALI!

ABONE OL
6 Mayıs 2024 13:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HATAY TABİP ODASI BAŞKANI SEVDAR YILMAZ, KUDUZ RİSKİNE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLERİ VE SÜRECİN NASIL İŞLEYECEĞİNİ ANLATTI.

KARANTİNA BÖLGESİNDEKİ HAYVANLARDAN UZAK DURULMALI!

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, Defne ilçesinde, hayvanlara saldıran ve daha sonra ölen sahipsiz bir köpekte kuduz tespit edilmesi üzerine alınacak önlemler ve süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, Defne’deki Meydancık ve Güneysöğüt mahallesinin altı aylığına karantinaya alındığını belirterek, “Mahallelerdeki hayvanlara kuduz aşısı yapılmaya, insanlara önleyici tedavi uygulanmaya başlandı” dedi.
Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, karantinayı, alınan önlemleri ve sürecin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı: “Bugüne kadar kuduzlu hayvanın insanlara teması ya da saldırısının olmadığını anlatan Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, altı aylık karantinanın başladığını ancak önümüzdeki dönemlerde tekrar kuduz vakasıyla karşılaşılması durumunda sıfırdan altı aylık karantinanın başlayacağını anlattı.
Hatay’ın ilçelerinde belediyelerin sokak hayvanlarıyla yeterince ilgilenmediğine dikkat çeken Yılmaz, “Deprem döneminde de bu işler bu şekilde devam etti ve deprem sonrasında da böyle bir vakayla karşı karşıya kalmış olduk” dedi.
Karantina bölgesinde vahşi olan ya da olmayan her türlü hayvana temastan kaçınılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Hastanelerle ve aşı merkezleri ile görüştük. Şu an aşı konusunda bir sıkıntı görünmüyor. Yaklaşık 2 bin tane aşı ve 3 bin tanede kuduz immünglobulin stoku var. Kuduz, aşıyla önlenebilir. Hayvan sağlığına dikkat edilse, hayvanlar yılda bir kere kuduza, diğer zoonotik ve önlenebilecek hastalıklara karşı aşılansalar, bu tür haberleri duymayacaktık. Böyle bir yılda, bu hastalıkların ortaya çıkıp insanların sağlığını da tehdit ediyor olması vahamet” dedi.
Toplu yaşam alanlarının salgın açısından her zaman risk oluşturduğunu söyleyen Yılmaz, “Her konteyner kentte nereden baksanız bin, iki bin kişi yaşıyor. Bunlar bitişik nizam, tuvaletleri ve kullandıkları su standartlara çok uygun değil. Bu risk, insanlar birbirinden uzaklaşana kadar, yani kendi evlerine, kalıcı konutlarına ulaşana kadar devam edecek” dedi.
#Kuduz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.